DE VOORDELEN VAN ONZE HOUTEN HUIZEN

INSULATION

Als houten huizen tegenwoordig de wind in hun zeilen hebben, is dit ook te danken aan hun thermische en akoestische isolatie-eigenschappen.
Natuurlijk efficiënt. Onze energiezuinige constructie benadrukt duurzame en energie-efficiënte constructie.

ARCHITECTONISCHE VRIJHEID

Onze uitstekende relatie met de architecten, de vrijheid die we achterlaten, de expertise van ons ontwerpbureau en de wens om voortdurend de technische uitdagingen aan te gaan, geven ons bedrijf een voorsprong in het ontwerp van moderne woningen. in hout en dat, gedurende zes generaties.

ECOLOGY

Het houten huis is vandaag de dag het ideale huis, een combinatie van comfort en ecologie.
Het kiezen van een Brunet houten huis betekent ook kiezen voor een verantwoordelijk leven. Onze huizen zijn milieuvriendelijk en energiezuinig. We investeren in uw toekomst, maar ook in de omgeving.

COMFORT

Als een gevoel van welzijn.
Wie 24 uur in een houten huis heeft gezeten, kan niet zonder dit welzijn. Geregelde luchtvochtigheid, een gezellige atmosfeer van cocooning en een mild klimaat dat alleen de ziel van het hout kan vrijmaken.

SPEED

Dankzij stroomopwaarts werk en beheerst ontwerp, bouwen we uw huis in een zeer korte tijd, vooral in vergelijking met traditionele gebouwen.
De snelheid van de implementatie, een snel uit het water en veilig na 5 werkdagen. Wat u tijd en geld bespaart bij uw constructie.

ECHTE MAATREGEL

Een ontwerp à la carte: van constructie-elementen tot het hoofdgedeelte, van installatie tot ondersteuning tot zelfconstructie.
Onze huizen zijn gebouwd op basis van uw wensen, uw smaak en uw manier van leven. Ze zijn 100% aanpasbaar.

Houten frame en CLT-panelen voor nog meer mogelijkheden

In aanvulling op onze huizen gemaakt van houten frame, realiseren wij ook huizen CLT gelamineerde panelen. Het bestaat uit panelen bestaande uit verstrengelde lamellen (van 3 tot 9, afhankelijk van de totale dikte van de panelen), waardoor de lamellen worden gevlochten voor de best mogelijke stabiliteit en weerstand.
Deze techniek geeft uitzonderlijke thermische en akoestische prestaties en de mogelijkheid om op te bouwen tot 7 verdiepingen.
Wilt u meer weten? Onze adviseurs leggen graag de voordelen van onze massieve gelamineerde panelen uit.

ONZE TECHNOLOGIE = UW COMFORT

 • HUIS IN HOUTEN KADER

  Houtconstructies bij uitstek, het houten frame is een echt skelet van uw huis.
  Dit skelet bestaat uit staanders en dwarsliggers. Scharnierende panelen voor stabiliteit en isolatie zijn bevestigd.
  Bovendien maken gemak, flexibiliteit, prestaties, het vermogen om verschillende vormen te creëren, kosten en snelheid van uitvoering vaak het de voorkeur aan een constructief systeem van toekomstige bouwers.
  Je rijpe zullen nooit koud zijn.

 • DE POLEAUX-STRALEN

  Zijn traditionele spanten rusten op massieve ronde palen, wat een warm en harmonieus, authentiek interieur mogelijk maakt.
  Zijn cilindrische palen laten uw huis ‘ademen’ door een maximaal bewoonbaar volume te creëren.
  Door de originele vorm oogt het geheel zeer modern.
  Deze nieuwe structuur creëert een thuis, een warme en gezellige sfeer, in een harmonische en smaakvolle combinatie van licht, traditioneel en modern. Dit nieuwe type structuur heeft drie heel belangrijke troeven:

  • snelle toepassing
  • mogelijkheid om de dakbedekking aan te brengen vooraleer de muren van het gebouw op te trekken
  • snel water- en winddicht te maken. In het ROBUS -systeem worden de traditionele draagbalken (bv. om de 60 cm in het geraamte van
  het platformtype geplaatst) vervangen door massieve ronde houten kolommen die alle vloer- en dakbelastingen opnemen. Ze worden aan de omtrek van het gebouw op vaste of veranderlijke asafstanden geplaatst.

  Aangezien de belastingen uitsluitend over de kolommen verdeeld worden, kan de binnenruimte vrij worden ingericht: volledig open of met scheidingswanden (waarbij geen enkele scheidingswand een dragende functie heeft). Hetzelfde geldt voor de buitenmuren, zodat alle gewenste muuropeningen mogelijk zijn. U kunt bv. kiezen voor een groot aantal grote beglaasde openingen met of voor kleine vensters. Uw keuze is onbeperkt. Bovendien maakt dit concept het mogelijk om later nieuwe openingen te creëren, van elke gewenste grootte, zonder enig stabiliteitsprobleem.
  De ontwerpers hebben gekozen voor ronde kolommen die, volgens de onderzoekingen van het studiebureau, een aanzienlijk grotere weerstand hebben dan een even grote vierkante of rechthoekige sectie.
  Bovendien zijn deze elementen esthetisch en herinneren aan de natuur.

 • HET TELLERPANEEL CLT

  De jongste van de constructieve systemen, het is het gebruik van massieve panelen bestaande uit gelamineerde stroken.
  Om de grootste stabiliteit te garanderen, worden de houten planken geplaatst met gekruiste vouwen. Dat wil zeggen dat de richting van de houtvezels is omgekeerd van blad naar blad, wat de grootste stabiliteit mogelijk maakt. Een lamel zou graag in één richting willen werken, zijn buurman werkt tegen.
  Afhankelijk van hun gebruik, bestaan de panelen uit een vooraf bepaald aantal lamellen (3, 5 of 7 lagen).
  Panelen die worden gebruikt als dragende wanden die ook het voordeel hebben van een zeer lange brandwerendheid.

 • DE ISOLATIE

  De dikte van het dakisolatiemateriaal in rotswol varieert volgens de behoefte tussen 120 mm en 250 mm. Er is ook een dampscherm voorzien. Het dak, dat aan de stedenbouwkundige voorschriften voldoet, komt op een latwerk te liggen dat voorzien is van microperforaties.
  Bij standaardconstructies bestaan de buitenmuren uit 142 mm dik hout, met een rotswol isolatie van 120 mm, een buitenpaneel in OSB van 12 mm (voorzien van een regenwering) en een dampscherm;
  dit alles afgewerkt met gipskartonplaat.
  Dit constructiesysteem laat een totale vrijheid voor de keuze van de gevelbekleding: natuursteen, baksteen of hout.

Als echte pionier van de bouw van houten huizen in België gedurende zes generaties, stelt ons bedrijf elke dag zijn expertise ten dienste van uw projecten.

Een unieke knowhow en een echte maatwerk. Een houten huis bouwen met BRUNET sa is de garantie van een 100% Belgische productie van traditionele, moderne en moderne huizen.

Technologie ten dienste van de natuur. Onze fabriek is uitgerust om de fabricage van constructie-elementen mogelijk te maken in lijn met de nieuwste technische ontwikkelingen op het gebied van thermische, akoestische en duurzaamheid.

Onze uitstekende relatie met de architecten, de vrijheid die we achterlaten, de expertise van ons ontwerpbureau en de wens om voortdurend de technische uitdagingen aan te gaan, geven ons bedrijf een voorsprong in het ontwerp van moderne woningen. in hout en dat, gedurende zes generaties. Kwaliteit erkend dankzij onze ervaring.

Omdat het huis je verlangens en je levensstijl moet weerspiegelen, bouwen we vooruitstrevende houten huizen. Je leven zal in 5, 10 of 15 jaar anders zijn, je huis zal evolueren volgens je inkomen, je kinderen. Een Brunet-huis is een levend huis en geeft NATUURLIJK een glimlach. Het is de tevredenheid van onze klanten die onze reputatie heeft gemaakt.